Despre inspiratie si prosperitate

Dupa ce am povestit cele de mai jos mai multor prieteni, am primit indemnul repetetat de a le publica pe blog. So here they are!


Joi seara am fost impreuna cu o prietena la un training open tinut de Andy Szekely. Tipul e super cunoscut ca fiind un trainer foarte natural, fara retete magice si care aduce foarte multa energie si buna dispozitie in public.

Am plecat de acolo cu convingerea clara ca suta de ron pe care am dat-o pe bilet a fost cea mai buna investitie in viitorul meu pe care am facut-o vreodata.
Tema training-ului a fost "prosperitatea". Multa lume venise acolo cu convingerea ca va fi un training despre bogatie financiara, despre cum sa faci bani, cum sa economisesti, cum sa strangi la ciorap.

Au fost foarte surprinsi sa afle ca de fapt au venit sa invete cu totul altceva: atitudinea prosperitatii.
Va fac un mic rezumat cu idei principale pt ca mi-ar parea rau sa nu impartasesc ce am auzit. Nu e nimic nou, aveati toate informatiile astea in cap, insa modul in care Andy  le organizeaza si le creaza un context este absolut uimitor. Mi-a fost evident dupa curs, de ce se spune ca "acumularile cantitative duc la salturi calitative". Daca nu as fi stiut deja toate lucrurile pe care le-am auzit, nu as fi fost capabila sa le inteleg atat de diferit acum si sa le vad intr-un context amplu.

Deci:

- Prosperitatea nu inseamna bogatie financiara. Prosperitatea este o stare care include finante, sanatate, familie, iubit/iubita. Prosperitatea se respira si se traieste.

-  Inspiratie + informatie --> Implicare (Ideile bune fara actiune sunt fix pix)

- Oamenii cu spirit antreprenorial vad oportunitati unde altii vad probleme, si ulterior actioneaza sa le fructifice.

- Mentalitatea saraciei este in 90% din populatie pt ca toti aleg sa vada doar motive de ingrijorare in jurul lor.

- Orice proiect de succes (chit ca e o firma, chit ca e o familie) necesita o echipa, nu doar un om.

- Daca vrei sa te bucuri de oportunitati, creaza mai intai conditiile necesare aparitiei lor (curata-ti mintea de filtre si prejudecati care te impiedica sa iti realizezi dorintele).

- Prosperitatea nu poate exista in lipsa unei comunitati. Nu poti fi prosper de unul singur.

- Prosperitate inseamna sa te bucuri de diverse lucruri atunci cand e vremea lor 

- Oamenii prosperi isi hranesc mintea diferit de cei care au o mentalitate a saraciei (viata traita prin prisma a: Nu pot, Nu merit, Nu exista).

- Ca sa poti adopta un comportament prosper, cauta mai intai atitudinea care sa ti-l genereze (porneste de la ideile din minte).

- Ca tu sa fi prosper, tb sa ai grija sa fie prosperi si cei din jurul tau.

- Creaza si ofera valoare tuturor celor cu care intri in contact.


. La curs l-a avut invitat pe Marius Ghenea (cel care a creat Flamingo si care acum e business angel) si in momentul in care Andy  l-a intrebat cum sa te apuci de o afacere, Marius i-a raspuns o chestie de o simplitate enervanta:   
   "uita-te in jurul tau si vezi unde sunt probleme. cauta o solutie pt problema respectiva. vinde solutia mai departe. gata: ai afacere"

Este atat de simplu. Unde exista o nevoie sau o problema poate exista si o solutie. 
Nu te apuca sa faci ceva ce mai fac si altii. Cauta sa fii specialist pe o singura problema. In felul asta o sa fii si primul si nici nu o sa poata sa te conteste cineva.

Gata. Atat pt luni dimineata. Sper sa va foloseasca asa de inceput de saptamana si sa va simtiti inspirati.

Comments

Popular posts from this blog

De ce nu am sa renunt la Pilates...ever!

Rezumate si idei principale - 3 - Ralph Bruksos - Schimbarea ca oportunitate

Rezumat si idei principale - 2 - Carol Dweck - Mindset