Prima experienta pe placa...Solden!

Buuun! Dupa o saptamana de rupt fundul pe partia de incepatori de la Innerwald (Solden) iata-ma iar acasa si cu chef de scris. Nu am prea multe poze, pt ca dupa cum se intelege din randul de mai sus...sunt incepatoare. Prin urmare nu e recomandat sa port aparatul cu mine daca juma' din timp il petrec cazand.
Din cate am inteles de la vetaranii gastii cu care am fost, Solden este un fel de Ibiza a statiunilor de munte. Acum....daca e sa fac mutre (si da o sa fac evident) riscul ce apare este sa fiu mega sictirita anul viitor cand o sa merg in alta statiune. Trebuie sa recunosc ca in materie de apres-ski-uri, cluburi, crasme....Solden o duce foarte bine! Nu ajungi sa te plictisesti nici daca stai 2 saptamani, nu doar una ca mine! Recomand Snowrock, Kookoo si Lucky 13 Irish Bar.

Un pic de logistica: plecat la 22:00 din Bucuresti pe traseul: Pitesti - Sibiu - Deva - Arad - Budapesta - Viena - Salzburg - Innsbruck - Solden, si ajuns la destinatie la ora 19:00. Media de viteza:100km/h, cam 5-7 opriri, inclusiv una mai lunga la MPreiss pt cumparaturi de frigider/stomac.
Intoarcerea pe acelasi drum, insa durata a fost de 24h, datorita unei opriri de vreo 3 ore la SCS pt shoppingul aferent.
Multumesc pe aceasta cale celor 2 soferi! Este pt prima oara in viata cand am curajul sa dorm pe scaunul din dreapta pe curbele de pe Valea Oltului.

Revenind la Solden: 150 km piste care satisfac orice schior sau placar! Aici gasiti toate detaliile pe care le vreti: http://www.soelden.com/. Ski-pass-ul pe 6 zile - 225E, iar pe o singura zi: 44E, sau 39E daca te duceai de la ora 11:00 in sus.
Big 3 Rally: un traseu ce uneste 3 varfuri de peste 3000m si care se face in 4 ore: Schwarze Schneid, Tieffenbachkogl si Gaislachkogl.

Personal, eu am coborat partia 10 in fund de vreo cateva ori, dupa care am primit interdictia de a ma da singura pe 1 pornind de la Gaislachkogl. In orice caz, reusita majora este ca pot cobori in slide, pot face frunze, pot lua niste curbe foaaaaarte largi...mai ramane sa exersez prin tara pana anul viitor.

Preturile la mancare foarte decente: cu 10-12 euro te saturi la o masa, ba chiar lasi in farfurie...asta observand farfuriile baietilor. Eu dupa o supa gulas nu mai puteam manca nimic, deci ieseam si mai ieftin. Partea proasta este ca supa e aceeasi pe toate partiile, in toate apres ski-urile, ceea ce ma face sa ma gandesc ca se aprovizioneaza cu totii din aceeasi conserva.
Daca iti faci cumparaturile in MPreiss sau in Spar, masa pe toata ziua te duce la 10E/persoana...iar aici ma refer la mesele unui barbat. Eu personal pot trai cu Kinder Maxi King si Apfel Spritz pe termen nelimitat :)))

Vedere din terasa de pe Gaislachkogl - cel mai jos din cele varfuri de peste 3000m

Aici in zare, departe departe se vad Dolomitii!



Comments

Popular posts from this blog

De ce nu am sa renunt la Pilates...ever!

Rezumate si idei principale - 3 - Ralph Bruksos - Schimbarea ca oportunitate

Rezumat si idei principale - 2 - Carol Dweck - Mindset